Ik ben gevallen! Jouw Bypoint valdetectiesysteem staat klaar om hulp te realiseren

De schrik van je leven krijgen. Dit kan gebeuren tijdens een fietsongeval. Het wordt al spannend als je niet weet waar je bent en na de gebeurtenis slecht met je mobiele telefoon om kan gaan of nog erger: je bent niet bereikbaar. Het Bypoint valdetectiesysteem is de oplossing voor het communicatieprobleem en versneld automatische hulprealisatie na een fietsongeval. In dit blog leggen wij de werking van het Bypoint valdetectiesysteem uit.

Bypoint komt in actie na valdetectie

We vallen gelijk met de deur in huis, je komt ten val. Wanneer je tijdens het fietsen ten val komt wordt het direct gedetecteerd door het Bypoint valdetectiesysteem. Het systeem weet ook wanneer een fietsongeval plaatsvindt, omdat een fietstrip wordt geregistreerd en alleen dan een alarmering tot stand kan komen. De alarmering komt niet tot stand wanneer de fiets omwaait door de wind of in de schuur omvalt. Dit voorkomt veel onduidelijkheden en verzekerd de contactpersonen voor nood dat zij alleen een bericht krijgen wanneer je écht van de fiets bent gevallen.

Jouw fietsongeval is gedetecteerd

Als het Bypoint valdetectiesysteem heeft gemeten dat je bent gevallen hoor je een audioboodschap waarin bevestigd wordt dat je bent gevallen. Je hebt vervolgens 1 minuut de tijd om een knop in te drukken om te alarmering te annuleren. Druk je de knop niet in, dan wordt automatisch een sms-bericht verstuurd naar de drie door jou vooraf ingestelde contactpersonen. Je kan gemakkelijk zelf in je account bepalen wie je contactpersonen voor nood worden. Denk je bijvoorbeeld aan je kleinzoon, schoondochter en buurman? Of toch aan je zoon, dochter en goede vriend. Alles is mogelijk. 

Wanneer de contactpersoon het sms-bericht heeft ontvangen controleert het Bypoint backend systeem of de contactpersoon het bericht heeft gelezen. Heeft contactpersoon 1 het bericht niet gelezen of geopend binnen een bepaalde tijd? Dan wordt hetzelfde alarmerende sms-bericht verstuurd naar contactpersoon 2, vervolgens naar contactpersoon 3 en wordt de cyclus herhaald totdat een contactpersoon het sms-bericht heeft geopend en heeft aangegeven hulp te verlenen.

“De ingebouwde speaker produceert geluid tot max 80db.” 

De audioboodschappen zijn dus goed verstaanbaar.

Ping! Ontvangen sms-bericht van Bypoint

Wanneer de contactpersoon het sms-bericht ontvangen ziet dat er als volgt uit: Als de ontvanger op de bijgevoegde link klikt wordt een pagina geopend waarop de ontvanger kan kiezen of hij of zij hulpverleend of niet. Daarnaast wordt de exacte vallocatie gedeeld en kan de contactpersoon precies zien waar jij je bevindt door de bijgestuurde coördinaten. Ondertussen krijg jij van het Bypoint valdetectiesysteem een audioterugkoppeling dat hulp onderweg is zodat je zeker weet dat je wordt geholpen.

valdetectiesysteem

Bij stap 2 wordt de vraag gesteld of je in staat bent om hulp te verlenen of niet. Je ziet ook hoeveel kilometer je van de gebruiker vandaan bent. Klik op bevestigen als je in de buurt bent om hulp te verlenen. Klik op afwijzen als je twijfelt of er toch te ver vandaan bent. Bij stap 3 zie je de status van de andere twee contactpersonen. Je ziet of zij de SMS al hebben geopend of gereageerd hebben. Stel dat niemand in staat is om hulp te verlenen, dan kunnen jullie als contactpersonen ervoor kiezen om de hulpdiensten in te schakelen. Geef de exacte locatie (coördinaten) door zodat de hulpdiensten weten waar ze moeten zoeken om zo efficiënt mogelijk te werken.

Loos alarm! Het valt gelukkig mee

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat het ongeval dusdanig meevalt dat er geen hulp ingeschakeld hoeft te worden. In dit geval hoef je alleen maar de drukknop op het product in te drukken. Bij deze actie wordt de alarmering geannuleerd. Druk je de knop in na één minuut? Dan wordt de alarmering alsnog geannuleerd en worden je contactpersonen hiervan op de hoogte gebracht.

Benieuwd naar meer?

Wist je dat onze mediapagina vol met nieuwsartikelen en interessante blogs staat? Wekelijks publiceren we een blog met feitjes om je bijvoorbeeld voor te bereiden voor koude winterdagen, leuke fietsroutes in de zomer of de beste tips om je fiets goed te onderhouden. Daarnaast maken we altijd een link naar #fietsveiligheid, want dat is waar Bypoint voor staat. Zorg dat je de mediapagina in de gaten houdt en blijf op de hoogte!